banner
banner
Tours

Het Galibi Natuurreservaat ligt in de noord-oost hoek van Suriname in het district Marowijne. In dit gebied liggen de dorpen Langaman- en Christiaankondre aan de monding van de Marowijnerivier. Het inwoners aantal telt ongeveer 800 en zij zijn afstammelingen van de inheemsenstam ‘Carib’, die al vanaf de afschaffing van de slavernij in dit gebied wonen. De voornaamste middelen van bestaan zijn als van oudsher landbouw en visserij. Dankzij het toerisme dat naar dit gebied wordt bevorderd, wordt de traditionele handenarbeid in stand gehouden.


kies voor een van onze tours

Galibi mud bath tour

Galibi Mud bath
 
Tour – 2 days/1 night
 
If you have never been covered in mud from head toe, it’s an experience!
 
They claim to have age-defying benefits and healing notions but overall, it just feels ..... Interesting.
What better way to get into “vacation mode” than by soaking in a rivitalizing mud bath?
 
The Tijgerbank is one of Suriname hidden Jewels. It`s the only shoal in Suriname, situated in the Atlantic Ocean.
 
This sandbank provides a rare opportunity to indulge in a therapeutic natural spa, windy walks, swimming and sunbathing. The therapeutic mud pool of Galibi is the ideal remedy for self - cleansing or naturally beautifying yourself. Here you will have the unique opportunity to cover yourself in warm mud and let the natural properties of the mud cleanse and revitalize your body and mind. When the mud dries, take a dip in the natural water and emerge feeling refreshed, gorgeous and healthy.
 
Locals believes that the hot salty water have healing properties and is a popular spot for both visitors and locals, providing a great social experience.
 
Once your`re refreshed, we will head back to the village Galibi for a delicious surinamese lunch. Enjoy a wide array of local suriname Carib buffet style.
 
Menu items include: grilled fish/chicken, fresh salade, rice/potatoes and plantain, as well as various cold drinks.
 
Immerse yourself in the mud pool and discover authentic Galibi warmth.
 
price: EURO 136,- p/p
 
Included:
 
Bus/boat transportation
 
Tourguide Excursion: mud
 
bath/campfire/village walk
 
Food and beverage & fruits
 
2x L/1xD/1xB
 
 
Accommodation
 
Pick up time: 08.30 am
 
Place: Terrace Tangelo

FRANS – GUYANA(KOUROU)3-daagse

Dag
We vertrekken tegen 07.30u vanuit Paramaribo richting Albina, waar wij de oversteek doen naar Frans - Guyana ( St. Laurent ) met de ferry. Vanuit St. Laurent zetten we onze reis voort richting Kourou ( 206 km). Na ongeveer 2 uren rijden komen we aan te Kourou. Een city tour & markt bezoek behoort tot de bezienswaardigheden voor de middag. De rest avond is ter eigen vervulling.
 
Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we met de catamaran naar Illes Du Salut (duivelseiland).  In het frans ook wel Ille Du Diable genoemd, is het kleinste & noordelijke eiland van de Illes du Salut nabij Kourou voor de kust van Frans - Guyana.Kans op apen zien is erg groot.Een bezoek brengen in het museum & La chapelle van Ile Royale is zeker een must.Er is een restaurant & souvenir shop ter plekke. Wij vertrekken in de late middag terug naar Kourou. De mogelijkheid tot zwemmen is aanwezig. Zwemkleding meenemen & overnachting is te Kourou
 
 
Dag 3
Kourou is erg bekend aan de lanceerbasis waar de Europese Ruimtevaart organisatie E.S.A. haar lancering doen plaatsvinden. Na ontbijt maken we een tour per bus naar het spaceport & Jupiter Centre( controle room ) ,vanwaar de beroemde Ariane raket wordt gelanceerd. Na de lunch vertrekken we uit Kourou richting St. Laurent. Waar we de oversteek doen met de ferry terug naar Albina vervolgens terug naar Paramaribo.
 
Note: Tijdens de lancering worden er geen vaarttochten gemaakt, vaarttocht naar Duivelseiland wordt dan vervangen met een bezoekje naar Centre Amerindien Kalwachi ( Inheemse museum )of dagje Cayenne.
 
Deze Tour houdt in: Transporten v.v. ( auto - boot ), guide, gebak, fruit, ontbijt & non alcoholische dranken ( siroop, water, koffie, thee ), 3 sterren hotel, excursies ( city tour, per catamaran ( Duivelseiland ), rondleiding space port CNES.
 
EXCL: Lunch & Diner, visum
 ** Afhankelijk van de groep kan het programma ook verschillen**
 
Vertrekdagen: Vrijdag ( op aanvraag andere dagen ook mogelijk )
Minimum vertrek met 2 personen
 
 
Bij het boeken vragen wij: 
 
- 50 %  aanbetaling
- Kopie visa
- Kopie paspoort
- Volledige namen
- Verblijf
- Contact nummer (s)

Tweedaagse tour

 
Dag 1
Paramaribo - Albina - Galibi
meer info
We vertrekken met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijne rivier. Deze route brengt ons over de Wijdenboschbrug van waar u een prachtig uitzicht heeft op de hoofdstad. Voordat we in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina.

Vanuit Albina vertrekken we per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Ecolodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check-in en kamerindeling staat de lunch klaar.

In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij u kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft onze gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden.(http://www.wwfguianas.org/) Per boot varen we naar dit strand, genaamd Baboensanti.
 
Dag 2
GalibiAlbina - Paramaribo
meer info
Na het ontbijt is er nog tijd om een bezoek te brengen aan de lokale souvenirs winkel. Hierna checken we uit en vertrekken per boot terug naar Albina.Onderweg maken we een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurent maken we een korte wandeling. U kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het lokale bagno (gevangenis) museum waar Papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina en genieten van een lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar Paramaribo.
 
 
Prijs
meer info

2 dagen /1 overnachting € 175,- p.p.
**Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar geldt een korting van 25% op de volwassenprijs.


Inclusief:
• Bus en boot heen en terug
Excursies zoals genoemd in het programma
Nederlands/engelssprekende gids
Dagelijks ontbijt, warme lunch, diner plus alle drankjes (water/thee/koffie/siroop/surinaamse sappen)
Accommodatie

  Exclusief:
Fooien
• Entree gevangeniskamp te Frans –Guyana € 6 ,-p.p.


Vertrekdagen: dagelijks

Boek een drie daagse tour

 
Dag 1
Reis van Paramaribo - Albina - Galibi
meer info
We vertrekken met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijnerivier. Deze route brengt ons over de Wijdenbosch brug van waar u een prachtig uitzicht heeft op de hoofdstad. Voordat we in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina.

Vanuit Albina vertrekken we per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Lodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check in en kamerindeling staat de lunch klaar.
.
In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij u kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft onze gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden. Per boot varen we naar dit strand, genaamd Baboensanti
 
Dag 2
Galibi
meer info
Na het ontbijt staat een bezoek aan de zandbank op het programma. Deze zandbank, Tijgerbank genaamd, is de enige zandbank in Suriname. Het zand doet aan een zeestrand denken en u kunt er heerlijk zonnen en zwemmen. Tegen het begin van de middag keren we terug naar Myrysji Lodge voor een voortreffelijke maaltijd. Na de lunch mag u de middag doorbrengen naar eigen inzicht. Optioneel kunt u de volgende activiteiten boeken: kayakken, hengelen, sunset-cruise of een wandeling in het jungle trail park. Na het avondeten kunt u de Samboera, traditionele inheemse dans aanschouwen. U mag hieraan ook meedoen op uitnodiging van de artiesten.
 
Dag 3
Galibi-Albina-Paramaribo
meer info
Na het ontbijt is er nog tijd om een bezoek te brengen aan de dierentuin. U kunt ook souvenirs kopen in de locale souvenirswinkel. Hierna checken we uit en vertrekken per boot terug naar Albina. Onderweg maken we een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurent maken we een korte wandeling. U kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het locale bagno (gevangenis) museum waar papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina en genieten van een lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar Paramaribo.
 
 
Prijzen en benodigdheden
meer info
Wat neemt u mee:
Zonnebrand crème
• Poncho
Waterschoenen/sandalen/teen slippers
Muggenmelk
Toiletartikelen
• Camera en extra batterijen
Kleine rugtas
Makkelijke kleding; shirt met lange mouwen voor de avond
Zwemkleding
Paspoort

Prijs:
3 dagen/2 overnachting € 210,- p.p.
**Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar geldt een korting van 25% op de volwassenprijs.

Inclusief:
• Bus en boot heen en terug
Excursies zoals genoemd in het programma
Nederlands/engelssprekende gids
Dagelijks ontbijt, warme lunch, diner plus alle drankjes (water/thee/koffie/siroop/surinaamse sappen)
Accommodatie

Exclusief:
Fooien
• Entree gevangeniskamp te Frans –Guyana € 6,-p.p.


Vertrekdagen: dagelijks

 

Kayakken

Myrysji Lodge biedt haar gasten de gelegenheid op eigen houtje de omgeving te verkennen. Een manier om dit te doen is door op de Marowijnervier rond te kayakken. Bekijk of bestudeer het prachtig groen aan de oevers van de rivier. Tussen de Mangrove bomen kunt u vaak verschillende vogels waarnemen bij laagwater. U kunt dan de snipjes, mangrove reigers of zwarte gieren (black vultures) zien zoeken naar hun dagelijks voedsel.

Prijs per kayak: EURO 15,- per 3 uren.
Er kunnen 2-3 personen in een kayak.

Boeking alleen in combinatie met tour

Sunset Marowijne rivier

Met Myrysji Cruise kun je heerlijk uitwaaien op de Marowijne rivier.Terwijl we varen richting de monding geniet je van frisse bries een hapje en drank.We dobberen in het midden van de rivier voor zonsondergang.


Prijs: EURO 25 ,- p/p

Duur: 3 uur

Inclusief: gids,surinaams gebak en drank (wijn,bier,limonade,water)

Meenemen: camera,verrekijker,omslagdoek

Boeking alleen in combinatie met tour

Dagtour Frans - Guyana

Om 07.30 uur vertrekken we vanuit Paramaribo naar Albina. De reis duurt ongeveer 3 uren. Vanuit Albina vertrekken we per korjaal naar het buurland Frans- Guyana, St. Laurent du Maroni. Vanaf 1852 werden de eerste 6000 gevangenen van Frankrijk verscheept naar Frans Guyana om hun straf uit te zitten in de locale gevangenis, waaronder ook de bekende Papillon. Deze gevangenis werd gebruikt tot 1946 en is nu in gebruik als museum, waar dagelijks rondleidingen worden verzorgd 11.00 -12.00 uur. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de geschiedenis en andere bezienswaardigheden.

Na de rondleiding lopen we langs enkele winkels en de markt waar verschillende bevolkingsgroepen hun producten verkopen. Na deze korte wandeling kunt u genieten van een overheerlijke franse lunch. Na de lunch is er nog tijd over voor de liefhebbers van architectuur om de oude panden te bezichtigen. Rond 15.30 uur stappen we weer in de boot naar Albina met doorreis per bus naar Paramaribo.

Inclusief: bus/ boot transport, lunch, non - alcoholische dranken, gebak, excursies, gids, entree

Exclusief: fooi

Prijs: EURO 85,- p/p.

Minimum: 02 pax

Boek uw honeymoon arrangement met ons!

Bent u recent in het huwelijksbootje gestapt. Wij feliciteren u bij deze van harte en wensen u het beste. Bovenal wensen wij u een lange en gelukkige vaart. Niets is mooier dan uw honeymoon in het buitenland vieren.

Veel pasgetrouwde stellen kiezen voor een zonbestemming met wuivende palmen en wit strand als het op het plannen van hun honeymoon aankomt. Galibi past perfect in dit romantisch plaatje. Het is daarom niet verwonderlijk dat vele koppels in dit idyllisch oord hun romantisch verblijf boeken. Galibi is veelzijdig met het prachtige strand, de authentieke cultuur en de avontuurlijke vaartochten onder de sterrenhemel.
Iedereen wil zijn/ haar honeymoon anders en apart!
De één kiest voor een lux 5 sterren resort en de ander kiest voor de back to basic, genieten van elkaar aanwezigheid op een ver strand in een authentieke leefgemeenschap.

Laat dus de planning en de verzorging van uw honeymoon doen en u geniet van de nieuwe vaartocht, namelijk een lang en gelukkig leven samen.


 

Aanbiedingen
Sea turtle adventure trips for students
Boek rechtstreek via onze website en  kom in aanmerking voor deze superleuke sea turtle spotting tour voor maar: Galibi 2 dagen /1 nacht:

Tarief: EURO 100,- per persoon
(minimum: 10 personen) Vorm je groep en lets experience life in Galibi!   Vertrek: 09.00 am/Terug:15.00 pm Verzamelen: hotel Torarica Bekijk de hele aanbieding
 Meer
Nieuws
Medewerkers Myrysji Tours Suriname milieu-bewust
GALIBIMedewerkers van Myrysji Tours Suriname hebben onlangs meegedaan aan een milieu-bewustwordingsworkshop van Stichting Samarja. De workshop had als doel hen te informeren over scheiding van afval op de werkvloer. Vandaar er tegenwoordig netzakken zijn geplaatst rondom de Myrysji Lodge in Galibi. Hierin worden plastic flessen en aluminium blikjes verzameld. Myrysji Tours Suriname vervoert het verzamelde anorganisch afval zelfs naar Paramaribo waar het afval wordt verwerkt door Stichting Samarja. Dagelijks spoelt het water van de Marowijnerivier flessen en ander afval aan op het Galibistrand. Myrysji Tours Suriname zorgt daarom ervoor dat rondom de lodge dagelijks wordt schoongemaakt.

Samen met de Bibliotheek Galibi werd reeds in september 2011 het initiatief genomen om het strand op te ruimen. Dit is per slot van rekening ook een van de doelen waarom deze bibliotheek in het leven werd geroepen. Hiermee hopen deze twee organisaties dat dorpsbewoners hun voorbeeld opvolgen om ook hun woonomgeving schoon te houden. Bekijk alle nieuws items
 Meer
Gastenboek
Deel ook uw eigen verhaal met ons mee!
Voornaam:
Achternaam:
Bericht:
Bekijk alle comments
 Meer
Top